Huisartsenpraktijk Meerstad: Dokter aan huis

Een huisdokter zonder praktijk, dat komt maar weinig voor. Echter, omdat er nog volop wordt gebouwd in Meerstad had de huisarts in deze nieuwe Groninger wijk bij de start van de praktijk begin 2021 nog geen fysieke praktijklocatie.

Huisarts Lianne Verbeek van Buuren van Huisartsenpraktijk Meerstad heeft daarom een creatieve oplossing bedacht: om toch haar patiënten te kunnen helpen, komt men niet naar de dokter, maar maakt ze gebruik van e-health en rijdt zij dagelijks met een auto vol medische apparatuur door de wijk. Zij spreekt patiënten persoonlijk: per e-mail, aan de telefoon of via beeldbellen en voor de fysieke (face-to-face) consulten komt zij bij de patiënten aan huis.

Inmiddels, vanaf april 2022, maakt de praktijk gebruik van een tijdelijk onderkomen in Meerstad. Tijdelijk, want ondertussen werken we aan de plannen voor een prachtig gezondheidscentrum! Hiertoe wordt samengewerkt met andere zorgverleners in en rond Meerstad. Het tijdelijke adres is Waterviolier 1 te Meerstad.

Dokter Verbeek van Buuren is niet de enige die hier werkt: Ook Dokter Van Berkel werkt hier twee dagen per week, POH-s Sylvia een dag per week en assistente Siska werkt vier dagen per week. Graag stellen zij zich aan u voor.

Voor sommige zaken (waaronder vakantie- of spoedwaarneming) wordt samengewerkt met Huisartsenpraktijk Radesingel. In deze praktijk in de Groninger binnenstad (nog geen 10 minuten rijden vanaf Meerstad) is ook de psycholoog (POH-ggz) gevestigd.

Huisartsenpraktijk Meerstad biedt op deze manier alle werkdagen huisartsenzorg, in afwachting van de bouw van een fysieke praktijk in Meerstad.

Snel geholpen

Huisartsenpraktijk Meerstad staat voor u klaar!

Zoals gangbaar in iedere Nederlandse huisartsenpraktijk bieden we reguliere huisartsenzorg aan op maandag t/m vrijdag van 08:00 tot 17:00. Het grote verschil is echter dat we veel flexibeler kunnen plannen. 

In overleg komt de dokter bij u aan huis, of u kunt online uw afspraak in de praktijk aan de Waterviolier plannen: de patiënt staat bij ons centraal!

Diagnostiek

Waar mogelijk bieden we diagnostiek dichtbij huis.

Wij proberen ter plekke te beoordelen wat er aan de hand is. Voor veel diagnostiek hoeft u niet naar het ziekenhuis: Veel metingen kan de huisarts zelf verrichten. Ook voor lab- of röntgenaanvragen hoeft u geen briefjes op te halen, dit gaat allemaal digitaal: veilig en snel.

Behandeling

We werken samen met alle apothekers.

Een receptbriefje ophalen bij de praktijk is echt niet meer van deze tijd. Als er medicijnen nodig zijn stuurt de praktijk het recept via beveiligde email naar de apotheek van uw keuze, waar u het kunt afhalen of thuis kunt laten bezorgen.

Behandelingen zoals oren uitspuiten, injecties en ingreepjes kunnen gewoon plaatsvinden in Meerstad.

Meerstad, Groningen

Huisarts Meerstad heeft Meerstad als primaire verzorgingsgebied. Meerstad is een woongebied ten oosten van de stad Groningen.

In Meerstad wonen zo'n 2400 mensen. De naam verwijst naar de combinatie van meer en stad, maar ook naar de vier MEER-dorpen in dit gebied: Middelbert, Engelbert, Euvelgunne en Roodehaan die volgens de oorspronkelijke gemeentelijke plannen deel van Meerstad uitmaken.

Aanmelden

Woont u in Meerstad en bent u op zoek naar een huisarts?

Van harte welkom!
U kunt zich meteen online inschrijven.

Liever eerst een kennismakingsgesprek? Ook dat kan, u bent van harte welkom!

Goed om te weten

Privacy

Wij gaan zorgvuldig om met uw privacy. Lees hier waarom we het belangrijk vinden om te voldoen aan de wetgeving.

lees verder
Klacht, compliment

We streven naar de best mogelijke zorg. Als u een klacht of compliment heeft, horen we dat graag!

doorgeven
Digitaal contact

U kunt bellen, maar om u 24/7 te kunnen helpen bieden we veel diensten online aan, via de Digitale Doktersassistent.

contact
Herhaalmedicatie

Het herhalen van medicatie kan rechtstreeks bij de apotheek, of geef het door via onderstaand formulier.

herhaalmedicatie
Rijbewijskeuring

Vlotte keuring voor rijbewijs A, B en/of E. Ook 75+. Snel geregeld en digitaal verzonden!

rijbewijskeuring
Andere vraag?

Mist u iets op de website? Is er iets onduidelijk? Vraag het de huisarts, we staan u graag te woord!

andere vraag